Uzun Zamandır Müzik Dinleyemiyorum

Sami Yusuf

Şu sıralar müzik dinlemeyi çok istiyorum ancak eski veya yeni fark etmiyor, hiçbir müzik beni sarmıyor desem haksız sayılmam. Bir arkadaşım Spotify kullanmamı öneriyor. Spotify dinleyen, kullanan bir insan değilim hiç, uygulamanın arayüzü bana çok karışık geliyor nedense. Açıkçası pek de sabırlı bir insan değilim bu konuda.

YouTube bu konuda her zaman imdadıma yetişiyor zaten. Fakat yeni bir dokunuş, yeni bir ritim, yeni bir duygu arıyorum galiba. Hani bazı müzikleri saatlerce dinlersiniz ya, öyle bir heyecan arıyor gibiyim. Çünkü uzun zamandır hiçbir müziği bu kadar uzun dinlemiyorum. Gökhan Özen, Nev vb. sanatçıların parçalarını sık dinlesem de, belli bir dönem ağır gelebiliyor müzikler.

Sami Yusuf Müzikleri

Garip bir dönemdeyim, ben de bilemiyorum fakat ne zaman sakinleşmeye ihtiyaç duysam ya da huzurun ritmini dinlemek istesem, Sami Yusuf'un parçalarını dinliyorum. Daha önce, hiçbir parçasını dinlediniz mi bilmiyorum ama eğer dinlemediyseniz öneririm. Sami Yusuf'a ilk kez çocukken rastlamıştım. O zamanlar walkman dediğimiz küçük müzik çalarlar vardı. O dönemlerin Spotify'ı idi diyebilirim rahatlıkla. Birebir aynı olmasa da, benzerlikler mevcut elbette. Radyoda şansınıza çıkan müzikleri dinleyerek keyiflenirdiniz.

Genellikle belli başlı radyoları dinlerdim. Bir bilgisayarım olmadığı için, istediğim müzikleri istediğim an, istediğim zaman dinleyemezdim elbette. Sevdiğim müziği tekrar dinlemek için radyolar arasında gezindiğim zamanları hatırlıyorum.

Beğendiğim dizi müziklerini ise elbette ki dinleyemezdim ancak dizi televizyonda gösterilirken TV'nin altyazısında geçen "İlgili Melodiyi" telefonunuza indirmek için "Melodi" yazın şu numaraya gönderin tarzı yazılar her zaman dikkatimi çekerdi fakat hiç denemedim.

Fakat elimde walkman, kulağımda kulaklıkla radyoda müzikleri dinlerken mutlu olurdum yine de. Nasıl da güzeldi o duygular, anlatamam asla. Tatlı bir his verirdi insana. Teknolojinin o kadar da gelişmediği, her şeye yeni yeni şahit olduğumuz zamanlardı ve walkmanlar çok popülerdi. Şimdi herkesin elinde telefonu var.

Bazen çok garipsiyorum bu aradaki uçurumu, yalan yok fakat insanoğlu merak ettikçe ve ürettikçe değişiyor her şey. Gelişime açık olmak gerek elbette ama yine de o güzel hislerin artık olmayışına üzülüyorum bir yandan da. Sanırım o samimiyeti özlüyorum. Hayatımın o döneminde yaşadıklarım, kalbimin bir köşesinde ayrı bir yerdedir. Hafızam en güzel köşesini o döneme ayırmıştır. O döneme ait birçok şeyi hala saklarım.

Sami Yusuf'a ise o dönemde, bir büyüğüm dinlerken denk gelmiştim, o günden beri hala Sami Yusuf'u dinlerim. Biraz da o tatlı günleri anımsatır bana sesi, müziği, Allah'a yakarışı. Hayatımın en güzel dönemlerini o yerde, o üç senede geçirdim. Kaç yaşına gelmiş olursam olayım, hayatımdaki o üç seneyi asla unutamam sanırım.

Sami Yusuf'un her parçası çok güzel ama ben en çok sevdiğim parçasını sizlerle paylaşarak sözlerime son vereceğim. Sözlerini de araştırın, okuyun lütfen: Al-Mu'allim.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu